Positieve inspiratie

 

Als je je leven bekijkt, denk aan vroeger en nu, dan is er altijd wel iets op dat pad dat onverwachts is. Een kennismaking, emoties voor een speciaal iemand, problemen, ruzie, … Er zijn zoveel zaken die niet op de juiste moment lijken gevallen te zijn. Maar zijn ze wel op het verkeerd moment in je leven binnengeslopen?

Denk aan vroeger, vergelijk met nu… Zouden die punten van vroeger nu vandaag moeten gebeuren? Of morgen?

Probeer eens positief naar de negatieve kanten te kijken! Echt waar, gooi je gedachten eens om!
Wat als dat vroeger nu net niet gebeurd was? Je hebt er toch bagage uit vergaard? Je zelfbeeld is omhoog gestegen, je hebt mensenkennis verzameld en het belangrijkste: je hebt ook onvergetelijke herinneringen opgeraapt, waardevolle vriendschappen ontdekt!

Als je een erg verhaal bekijkt, dan geloof ik dat als je eens door een positieve bril kijkt je andere dingen kan gaan zien… Dan is er ergens in het hele verhaal, gisteren of vandaag, het kan ook morgen zijn, een happy ending met een gelukkig tintje. Kijk door de donkere regen wolken heen, daar is een regenboog!

 

 

Reactie op dit bovenste tegeltje: “Oooooohhhh…”
Daar ga ik voor! Niet voor een simpele: “Leuk!” Maar ik streef echt naar een: “Waaw!”

En daarom deze volgende zelfgemaakte tegel. Omdat een tegeltje maken voor mij iets eenvoudigs is, ik ken zelf mijn lettertypes vanbuiten… Maar de inspiratie vinden is het moeilijkste. Soms springt het zomaar in mijn hoofd, door een beeld dat ik ergens zie of iemand die spontaan iets zegt. Dus inderdaad: inspiratie is het belangrijkste!

 

Geef een reactie