Nimmer nooit.

 

Ik geloof erin dat we teveel “nooit” zeggen, denk je eens mee na? En dan zal je vlug enkele voorbeelden vinden:

  • In de liefde en in relaties gebruiken we deze als belofte… Naar de toekomst toe. Nooit zal ik verliefd worden. Ik zal jou nooit verlaten. Jij zal mij nooit bedriegen of tegen me liegen. Ik gebruik bewust korte zinnetjes, vul ze zelf maar aan als je denkt aan je eigen liefdesleven en relaties.
  • Vriendschap kan ook gebruik maken van dat ene woordje. Ook daar kunnen beloftes gebonden en gebroken worden. Of de band tussen twee mensen kan zo sterk zijn dat ze echt onvoorwaardelijk is met een blindelings vertrouwen. Je kan het ook positief gebruiken. Ik zal je nooit laten vallen, altijd klaarstaan voor jou. Nooit zal ik je kwetsen of je geheimen openleggen als een open boek aan anderen.
  • Ook in voornemens kunnen we ons woord nooit gebruiken, naar nieuwe tijd toe. Nooit zal ik vanaf een waterval naar beneden duiken. Die dure handtas zal ik nooit kunnen kopen uit dat luxueuze merk. Nooit zal ik mijn doel bereiken.
  • Ik wil nooit volwassen of oud worden. Nooit zal ik … Ken jij nog andere?

 

Je mag het echt niet teveel zeggen: nooit. Hier is het belangrijkste HOOP ! Want hoop doet leven, geeft lef en kracht om door te strijden. Geloof in de toekomst, in de liefde, in jezelf! Stop niet met dromen. Want wie weet wordt die “nooit” wel eens een: “misschien ooit” … En dan staat daar plots een wereld van verschil aan je deur… Was het dan zo onmogelijk?

En als je dan toch een nooit gebruikt in een belofte, hou je er dan ook aan! Vertrouwen is zo belangrijk.

 

Coco

 

 

Geef een reactie