Hou van jezelf

Ik ken heel wat mensen, heel veel mooie mensen ook. Om de simpele reden dat alle mensen die je graag ziet ook mooi zijn. Of tenminste, in mijn beleving is dat toch zo. Als ik iemand graag heb, dan krijgt diegene een gouden randje, en elke keer ik de persoon in kwestie zie wordt die mooier. Je bent nu eenmaal milder voor mensen die je een warm hart toedraagt. En mensen met een mooie binnenkant, met een warm en zuiver hart, die stralen dat ook uit.

 

Uitgesloten (lelijke) eendjes met een zuiver hart zijn mooi en worden ook mooier, stralen hun mooie binnenkant uit.

 

Ik zie ook de kwaliteiten van iedereen in mijn omgeving. Heel veel mensen met creatief talent (zoals mijn ravenzusje), maar iedereen met zijn eigen, unieke talent.

Echter worden veel mensen uit mijn omgeving regelmatig de grond in geboord (ook ikzelf), vooral door individu’s die hun echte kwaliteiten niet zien. En daar word ik kwaad van, want ik kan het niet verdragen als mensen die ik in mijn hart draag niet goed behandeld worden. Ik moet mezelf dan beheersen om niet als een woedende leeuwin wiens welpen bedreigd worden, heftig mijn klauwen uit te slaan. Maar ik ben tegen geweld, dus ik beheers me. Ik beperk me dus tot luisteren, troosten en proberen om af en toe wat positiefs te brabbelen.

Maar, ik merk ook vaak iets dat ik echt niet fijn vind (al maak ik mezelf er eigenlijk ook best vaak schuldig aan). Ik merk dat mensen zichzelf gaan afkraken. Nu kan ik dat ook wel begrijpen, als mensen vaak zeggen dat je dom, onhandig, impulsief,… bent en weet ik veel wat negatiefs van je zeggen, dan komt er een moment dat je dat gelooft, dat je die eigenschap als iets van jezelf beschouwt. En dat is fout… Want zoiets is helemaal geen feit, maar een oordeel…

Daarom, aan alle mooie mensen in mijn omgeving. Kijk eens in de spiegel en zie hoe mooi je echt bent! Kijk naar je talenten, naar de dingen die je goed kan. Maak fouten, maar leer er uit. Vraag hulp voor de dingen die je niet (goed) kan en wees trots op wat je allemaal wél goed doet!

Er staan mensen genoeg klaar die je naar beneden willen halen, op één of andere manier zijn mensen altijd meer geneigd om iets hatelijk te zeggen dan om iets aardigs te zeggen. Kritiek is zo gemakkelijk.

 

Dus, hou van jezelf, ook van je gebreken. Want alleen als je jezelf graag ziet en dat ook uitstraalt, dan gaan anderen je ook graag zien.

 

Cinderella

 

Geef een reactie