Cinderella

Jarenlang liet ik met te vaak en te veel behandelen als de voetveeg uit het sprookje. Nu schud ik de as die me herinnerd aan die tijden stilaan van me af, en wil ik enkel nog vooruit kijken.

Ik wacht (ongeduldig, want geduld en ik, dat is nu eenmaal geen goeie combi) tot de hartenkoning dat bal geeft op zijn bruid te kiezen. Ik heb alvast glazen schoentjes op mijn verlanglijstje staan om mijn schoenenverzameling aan te vullen. Ik heb besloten dat ik nu maar ineens voor een koning moet gaan, gedaan met kikkers kussen.

De dag dat mijn petemoei met haar toverstafje komt zwaaien om me te veranderen in een oogverblindende prinses hoop ik dat ze me meteen ook beter kan toveren. Want ja, ik ben ziek. Ernstig genoeg om niet langer te kunnen werken, ernstig genoeg om serieus beperkt te zijn in mijn dagelijkse doen en laten, maar NIET ernstig genoeg om er mijn denken zwart of grijs door te laten kleuren.

Mijn gedachten hebben alle kleuren van de regenboog, af en toe zijn ze zelfs inktwit :-) Mijn gedachten gaan ook alle kanten op. Fysiek kan ik niet reizen, maar in mijn hoofd reis ik naar waar ik maar wil. Af en toe zal ik jullie meevoeren, meevoeren naar de andere kant van de regenboog naar sprookjesland, meevoeren ook naar de sombere diepten van mijn donkere dagen, maar ook en vooral meevoeren naar op de golven van mijn gelukkige momenten.

Oh ja, ik moet jullie nog vertellen over mijn roommate, mijn pluizige baby, mijn trouwe huiskat waarop ik (wegens ongewild kinderloos) dan maar mijn moedergevoelens op projecteer. Het resultaat is een dikke verwende kater, maar wel prima gezelschap, en hij spreekt niet tegen, zolang ik hem maar op tijd eten geef. :-)

 

 

Cinder

 

 

 

Anderen over Cinderella:

“Ze gelooft in de kracht van eerlijkheid, ze maakt zich daarmee soms kwetsbaar maar ondanks haar ziek zijn en haar losmaking van haar ex staat ze sterker dan ooit in haar schoenen! Daar ben ik fier op! In haar hart draagt ze zorg voor al wie haar dierbaar is. Ze staat aan mijn zijde als een trouwe raaf. Ze schrijft met een tikkeltje humor, en met goud! ” Coco